JUNIOR PRIMA DÍJ

2014

Ők a legjobbak a legjobbak közül

61 jelölés, 54 jelölt a Junior Prima Díj magyar sajtó kategóriájában

A Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. a meghatározó szakmai szervezeteket, médiavállalatokat, szerkesztőségeket és médiaszemélyiségeket kérte fel, hogy jelöljék a díjra az általuk kiemelkedően tehetségesnek tartott, magyar sajtóban dolgozó fiatalokat. A jelölések leadási határideje október 10-én járt le, 54 fiatal díjazására érkezett összesen 61 érvényes szavazat. Közülük választotta ki a zsűri a hat legkiválóbbat, aki elnyerte a Junior Prima díjat 2014-ben a magyar sajtó kategóriában. Az idei díjazottak Oroszi Babett, az Átlátszó hírportál munkatársa, Máté Bence természetfotós, Csiki Gergely, a Portfolio gazdasági hírportál lapigazgatója, Bihari Ádám, a TV2 riportere, Seres Gerda, az InfoRádió munkatársa és Jenei Miklós, az Index hírportál újságírója.

A KAVOSZ által felkért zsűri tagjai: Vitray Tamás – többek között- Kossuth- és Prima Primissima Díjas újságíró, főszerkesztő, Kálmán Olga, Pulitzer-díjas újságíró, televíziós műsorvezető, Krizsó Szilvia, kommunikációs szakember, aki újságírói munkásságért többek között Prima Díjat és Pulitzer Emlékdíjat is kapott. Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Dr. Gazsó L. Ferenc az MTI Zrt. vezérigazgatója, Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója, Dr. Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára, Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

A Díjazottak nettó 2 millió forint pénzjutalomban részesültek, valamint megkapták az ez alkalomra terveztetett kisplasztikát is, amelyet Horváth Csaba Árpád, a NextArt Galéria művésze készített el.

A Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé: azokat a kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő lehet mindannyiunk számára. A Demján Sándor által, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének támogatásával 2003-ban alapított elismerés célja a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A díjat 2013-tól kezdve Csányi Sándor és az OTP Bank gondozza és finanszírozza tovább.

A Prima Primissima életre hívói 2007-ben úgy döntöttek, hogy önálló díjjal kívánják jutalmazni a fiatal korosztály köréből azokat, akik a jók között is a legjobbak. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti fiatalok ekkortól érdemelhetik ki a minden évben odaítélt Junior Prima Díjat.

A Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. kezdetek óta a Prima Primissima Díj egyik főtámogatója volt, de 2014-től önálló szerepet is felvállal a tehetségek támogatásában, mert Társalapítóként a Junior Prima Díj Sajtó kategóriájának gondozója is egyben. A Díj komoly ösztönzést szeretne adni az ifjú tehetségek kibontakozásához: egy erős visszajelzést arról, hogy érdemes dolgozni, jól teljesíteni, mert ahol eredmény van, oda az elismerés is megérkezik.

Zsűri

A zsűrizés

A díjátadó