JUNIOR PRIMA DÍJ

2015

A KAVOSZ Zrt. 2015-ben is támogatja a fiatal tehetségeket

A Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé: azokat a kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő lehet mindannyiunk számára. A Demján Sándor által, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének támogatásával 2003-ban alapított elismerés célja a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A díjat 2013-tól Csányi Sándor és az OTP Bank gondozza és finanszírozza.

A Prima Primissima életre hívói 2007-ben úgy döntöttek, hogy önálló díjjal kívánják jutalmazni a fiatal korosztály köréből azokat, akik a jók között is a legjobbak. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti fiatalok ekkortól kaphatják meg a minden évben odaítélt Junior Prima Díjat.

A Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. kezdetek óta a Prima Primissima Díj egyik főtámogatója volt, de 2014-től önálló szerepet is felvállal a tehetségek támogatásában, mert Társalapítóként a Junior Prima Díj Sajtó kategóriájának gondozója is egyben. A Díj komoly ösztönzést szeretne adni az ifjú tehetségek kibontakozásához: egy erős visszajelzést arról, hogy érdemes dolgozni, jól teljesíteni, mert ahol eredmény van, oda az elismerés is megérkezik.

A KAVOSZ Zrt. 2015-ben is a meghatározó szakmai szervezeteket, médiavállalatokat, szerkesztőségeket és médiaszemélyiségeket kéri fel, hogy jelöljék a díjra az általuk kiemelkedően tehetségesnek tartott, magyar sajtóban dolgozó fiatalokat. A jelölések leadási határideje szeptember 30-án jár le. Az érvényes jelölések közül választja ki a zsűri a legkiválóbbakat, illetve a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége pedig különdíjat ajánl fel két tehetséges fiatalnak, akik elnyerik a Junior Prima díjat 2015-ben a magyar sajtó kategóriában.

A KAVOSZ által felkért zsűri tagjai: Vitray Tamás – többek között – Kossuth- és Prima Primissima Díjas újságíró, főszerkesztő, Kálmán Olga, Pulitzer-díjas újságíró, televíziós műsorvezető, Krizsó Szilvia, kommunikációs szakember, aki újságírói munkásságért többek között Prima Díjat és Pulitzer Emlékdíjat is kapott. Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, dr. Gazsó L. Ferenc az MTI Zrt. vezérigazgatója, Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója, dr. Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára, dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.
A Díjazottak nettó 2 millió forint pénzjutalomban részesülnek, valamint megkapják az ez alkalomra terveztetett kisplasztikát is, amelyet Horváth Csaba Árpád, a NextArt Galéria művésze készít el.

Junior Prima Sajtó Kategória Díjátadó Ünnepség 2015

November 18-án adták át a Junior Prima Díjakat a magyar sajtó kategóriában, amelynek második éve mecénása a Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt.

A KAVOSZ idén is a meghatározó szakmai szervezeteket, médiavállalatokat, szerkesztőségeket és médiaszemélyiségeket kérte fel, hogy jelöljék a díjra az általuk kiemelkedően tehetségesnek tartott, magyar sajtóban dolgozó fiatalokat. A jelölések leadási határideje október 15-én járt le, a zsűri közel 60 érvényes jelölés közül választotta ki a hat legkiválóbbat, aki elnyerte a díjat és a vele járó nettó kétmillió forintot.

Az elismerést Borbás Barna a Heti Válasz újságírója, B. Simon Krisztián szabadúszó, Csudai Sándor, a Magyar Hírlap fotóriportere, Mészáros Tamás, az MTVA/MTI munkatársa, az Index videó rovatában dolgozó Szabó Péter és Zsiborás Gergő, a Forbes Magyarország újságírója vehette át.

Zsűri

A zsűrizés

A díjátadó