JUNIOR PRIMA DÍJ

2016

A KAVOSZ 2016-ban is díjazta a legjobbakat a magyar sajtó kategóriában

2016-ban már harmadik alkalommal kérte fel a Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. a meghatározó szakmai szervezeteket, médiavállalatokat, szerkesztőségeket és médiaszemélyiségeket, hogy jelöljék a díjra az általuk kiemelkedően tehetségesnek tartott, magyar sajtóban dolgozó fiatalokat. A közel 50 érvényes jelölés közül választotta ki a zsűri a hét legkiválóbbat, akik elnyerték a Junior Prima Díjat 2016-ban a magyar sajtó kategóriában. Az idei díjazottak: Fábián Tamás, Sarkadi Zsolt, Turzó Ádám Pál, Bolcsó Dániel, Kovács Bálint, Urfi Péter, Rátonyi Krisztina.

A Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé: azokat a kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő lehet mindannyiunk számára.  A Demján Sándor által, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének támogatásával 2003-ban alapított elismerés célja a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében.  A díjat 2013-tól kezdve Csányi Sándor és az OTP Bank gondozza és finanszírozza.

A Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. kezdetek óta a Prima Primissima Díj egyik főtámogatója volt, de 2014-től önálló szerepet is felvállal a tehetségek támogatásában, mert Társalapítóként a Junior Prima Díj Sajtó kategóriájának gondozója lett. A Díj komoly ösztönzést szeretne adni az ifjú tehetségek kibontakozásához: egy erős visszajelzést arról, hogy érdemes dolgozni, jól teljesíteni, mert ahol eredmény van, oda az elismerés is megérkezik.

A médiának nem csak a jelentősége, de a felelőssége is kiemelkedő a társadalmi szemléletformálásban, az információ és a kulturális hagyományok közvetítésében, abban, hogy mit látunk a világból, hogyan látjuk a világot és mit gondolunk róla.
Nap, mint nap tapasztaljuk, mennyire kritikus szempont, hogy kik alakítják a közvetített tartalmat, és ezért is tartjuk kiemelkedően fontosnak a sajtóban dolgozó fiatal tehetségek elismerését. – mondta el Krisán László a zsűri elnöke.

A Díjazottak nettó 2 millió forint pénzjutalomban részesülnek.