JUNIOR PRIMA DÍJ

2017

A KAVOSZ Zrt. 2017-ben is támogatja a fiatal tehetségeket 

2017-ben már negyedik alkalommal kérte fel a Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. a meghatározó szakmai szervezeteket, médiavállalatokat, szerkesztőségeket és médiaszemélyiségeket, hogy jelöljék a díjra az általuk kiemelkedően tehetségesnek tartott, magyar sajtóban dolgozó fiatalokat. A közel 30 érvényes jelölés közül választotta ki a zsűri a hat legkiválóbbat, aki elnyeri a Junior Prima Díjat 2017-ben a magyar sajtó kategóriában. Az idei díjazottak: Árgyelán Ágnes, Juhász Rita, Köpöncei Csilla, Krizbai Diána, Martin Wanda, Simon Rita.

 

A KAVOSZ által felkért zsűri tagjai: Balogh Gabriella, a Goodstep Consulting Kft. ügyvezetője és a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Kálmán Olga, Pulitzer-emlékdíjas műsorvezető, Galambos István, az MTI vezérigazgatója, Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető igazgatója, Tallai Gábor, a Fiatal Írók Szövetségének alapító tagja, Vaszily Miklós, a MTVA vezérigazgatója, Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki a Prima Primissima nagy rendezvényén ráadásul a sajtó kategóriás nyertesnek fogja átadni a díját.

Mindannyiunk felelőssége és közös feladata, hogy támogassuk a fiatalokat, a feltörekvő nemzedéket, hogy megerősítsük őket „szeniorrá” válásuk útján. A Díj küldetése, hogy felhívja a figyelmet azokra a fiatalokra, akiknek elhivatottsága és szakmai szenvedélye minden embernek példaképül szolgálhat nem csupán a pályatársaknak.

Továbbra is nagyon fontosnak tartjuk ezt a kategóriát, hiszen a média véleményformáló és jelentős információközvetítő platform. Az ezen a területen munkálkodók felelőssége nagyon nagy az egész társadalom iránt, hiszen a világban az ő segítségükkel tájékozódunk legyen szó hadi tudósításról, közlekedési hírekről, szórakoztató celeb történetekről vagy fontos szociológiai kérdések boncolgatásáról. Nem múlik el nap anélkül, hogy tapasztalnánk, mennyire kritikus szempont, hogy kik alakítják a közvetített tartalmat, és ezért is tartjuk kiemelkedően fontosnak a sajtóban dolgozó fiatal tehetségek elismerését

Idén először határon túl élő magyar, magukat magyarnak valló illetve magyarul is alkotó magánszemélyek és alkotóközösségek is jelölhetőek voltak

A Díjazottak nettó 2 millió forint pénzjutalomban részesülnek.