JUNIOR PRIMA DÍJ

2018

2018-ban ötödik alkalommal kérte fel a Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. a meghatározó szakmai szervezeteket, médiavállalatokat, szerkesztőségeket és médiaszemélyiségeket, hogy jelöljék a díjra az általuk kiemelkedően tehetségesnek tartott, magyar sajtóban dolgozó fiatalokat. A több mint 30 érvényes jelölés közül választotta ki a szakmai zsűri a hat legkiválóbbat, aki elnyerte a Junior Prima Díjat 2018-ban a magyar sajtó kategóriában. Az idei díjazottak: Bajnok Artúr (MTI), Czwick Dávid (Info Rádió), Előd Fruzsina (Index), Hornyák József Márk (Portfolio), Lukács Viktor (MTVA) és Szalai Laura (Magyar Hírlap).

A díj segítséget és további ösztönzést kíván nyújtania díjazottak szakmai céljaik megvalósításához azzal, hogy eredményeiket honorálja, visszajelzést ad arról, hogy jó úton járnak, teljesítményük és munkásságuk nem maradt észrevétlen. Sok érdemes szakmai életúttal volt már szerencséje megismerkedni az elmúlt években a zsűrinek, az idei évben sem volt ez másképp.

A KAVOSZ által felkért zsűri tagjai: Balogh Gabriella a Net Média Zrt. résztulajdonosa, Holló Márta az ATV műsorvezetője, Azurák Csaba a TV2 műsorvezetője, Galambos István az MTVA programigazgatója, Krisán László a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Perlusz László a VOSZ főtitkára, Tallai Gábor a Fiatal Írók Szövetségének alapító tagja és Vaszily Miklós az Echo TV vezérigazgatója.

A Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. kezdetek óta a Prima Primissima Díj egyik támogatója, de 2014-től önálló szerepet is vállalt a tehetségek támogatásában, mert Társalapítóként a Junior Prima Díj Sajtó kategóriájának gondozója lett. A Díj komoly ösztönzést szeretne adni az ifjú tehetségek kibontakozásához: egy erős visszajelzést arról, hogy érdemes dolgozni, jól teljesíteni, mert ahol eredmény van, oda az elismerés is megérkezik.

A médiának nem csak a jelentősége, de a felelőssége is kiemelkedő a társadalmi szemléletformálásban, az információ és a kulturális hagyományok közvetítésében, abban, hogy mit látunk a világból, hogyan látjuk a világot és mit gondolunk róla.

„A jelöltek mind nagyon komoly lehetőséget kaptak azzal, hogy részt vehettek ezen a megmérettetésen. Akinek most nem sikerült a legjobb 6 közé kerülnie, annak sem szabad elkeserednie, hiszen a további kemény küzdelem és elhivatott munka által még újabb lehetőségek állnak előtte. Mindannyiunk felelőssége és közös feladata, hogy támogassuk a fiatalokat, a feltörekvő nemzedéket, hogy megerősítsük őket „szeniorrá” válásuk útján.” – mondta el Krisán László a zsűri elnöke.

A Díjazottak nettó 2 millió forint pénzjutalomban részesültek.